DR-chef: Send flere penge

Presset fra DR om at få en økonomisk håndsrækning fra skatteyderne fortsætter

Slettet Bruger,

02/01/2008

Presset fra DR om at få en økonomisk håndsrækning fra skatteyderne fortsætter. Denne gang er det dramachef Ingolf Gabold, der i et interview med Politiken bebuder kraftige nedskæringer, hvis ikke mediemastodonten får tilført flere penge.

"Der er ikke andre, der har fået lov at lide den hungersnød, vi lider nu. DR ligger og gisper som en strandet hval. Og hvis der ikke snart kommer nogen med en stor kæde og en kran og trækker os ud på vandet igen, så bliver det en katastrofe for public service i Danmark. Seerne og lytterne kan ikke mærke besparelserne i DR massivt endnu. Men det kan jeg love dig, at de kan i løbet af foråret - i hele DR," siger Ingolf Gabold til Politiken.

Politisk ansvar
Det er det kuldsejlede byggeri i Ørestaden, der bærer skylden for den dårlige økonomi, mener dramachefen.

"Jeg skal fandeme da ikke løbe fra, at vi har et projekt, der kostede 1,4 milliarder mere, end det burde. Men jeg er ikke i tvivl om, at DR i Ørestad var underbudgetteret fra starten. Og det er der da nogle politikere, der har vidst. Det er helt indlysende. Mange politikere syntes, at det var fedt, at DR var lokomotiv for byggeri i Ørestaden. Der er et politisk medansvar, man ikke bare kan løbe fra," siger Ingolf Gabold om byggeriet, der blev vedtaget under Nyrup-regeringen.

Licens i verdensklasse
Kulturminister Brian Mikkelsen (K) afviser kravet om en økonomisk saltvandsindsprøjtning til DR. Danskerne betaler allerede nok i licens, siger han.

"Lad mig indledningsvis gøre opmærksom på, at DR får over 3 milliarder om året gennem et licenssystem, der pålægger danskerne at betale et af verdens højeste - hvis ikke dén højeste - licens," skriver Brian Mikkelsen i en pressemeddelelse.

Kulturministeren fremhæver også medielicensen, som ifølge ham har givet DR et økonomisk løft i 100 mio. kr. fra 2006 til 2007 i faste priser.

[email protected]

Kilde: