DR-byen uegnet til DR Drama

Udover at DR-byggeriet næsten er blevet dobbelt så dyrt som oprindeligt budgetteret, viser det sig nu, at DR's nye mediehus er uegnet til DR Drama,...

Slettet Bruger,

13/03/2008

Udover at DR-byggeriet næsten er blevet dobbelt så dyrt som oprindeligt budgetteret, viser det sig nu, at DR's nye mediehus er uegnet til DR Drama, der har stået bag serier som Ørnen, Rejseholdet og Krøniken. Det skriver business.dk.

De ansvarlige for byggeriet har ikke været klar over, hvilke forhold og krav der gør sig gældende ved studieproduktion af store tv-serier. Det gør, at der under de nuværende forhold simpelthen er for varmt til, at f.eks. sminke og masker kan holde.

Derfor kan DR Drama ikke bruge de nye faciliteter i Ørestaden, og har lejet sig ind i de gamle lokaler i Gyngemosen i Søborg. Der er ifølge business.dk indgået en 10-årig kontrakt med en årlig leje på mellem 15-20 mio. kr.

For varmt
"
Det er korrekt, at der bliver alt for varmt i Ørestaden. Vi kan lave børne- og radioproduktioner i Ørestaden men ikke de store søndags TV-serier. Vi har en masse lys på uafbrudt otte-ti timer i døgnet alle ugens dage. Der er tale om en vild belastning. Så ja, til vores hysteriske brug skal der meget til. Vi har brug for rigtig meget studiekapacitet for at holde den samlede pris nede, og derfor er der så voldsom belastning på studierne," siger chef for DR Drama, Ingolf Gabold, til business.dk.

For at holde en nogenlunde udholdelig temperatur i lokalerne, er der ekstraordinært installeret et køleanlæg der sammen med et egentligt kølesystem ventes af koste i 30-40 mio. kr.

[email protected]

Kilde: