DR-baggrund ikke nok: Asmaa skal have medietræning

Slettet Bruger,

19/09/2007

Enhedslisten tager nu konsekvensen af mange måneders bratte fald i meningsmålingerne. Aviserne har været fyldt med kommentatorers og partifællers vurderinger af, at det opstillingen af Asmaa Abdol-Hamid, der ligger bag nedturen. Det skal afhjælpes med medietræning, skriver Politiken i dag.

"Asmaas trnæning går målrettet efter at forberede hende på, at hun får en hårdere behandling i pressen end nogen anden. Hun skal lære at formulere sig, så det ikke bliver misforstået og og brugt imod hende," udtaler Rune Lund, der er fungerende formand i Enhedslistens folketingsgruppe.

Abdol-Hamid har ellers bedre forudsætninger end de fleste for at begå sig i medierne. Som den eneste af Enhedslistens folketingskandidater har hun været studievært på Danmarks Radio, i debatudsendelserne "Adam og Asmaa".

Integration vigtigere end meningsmålinger
I Enhedslistens folketingsgruppe er man overraskede over de kontroverser, Abdol-Hamids kandidatur har medført. Spørger man hendes måske kommende kollegaer på tinge om deres vilje til at kæmpe for hendes valg, er holdningen dog klar.

"Der er kommet et nyt element ind i politikken, som er meget mere alvorligt end Enhedslistens meningsmålinger. For det er en vigtig opgave at integrere personer med anden kulturel og religiøs baggrund," svarer folketingets flittigste spørger, Per Clausen.

Asmaa Abdol-Hamid har ikke udtalt sig offentligt siden juli hvor hun udtrykte sympatiske for irakeres væbnede kamp mod danske tropper. Det ønskede hun heller ikke i går.

[email protected]

Kilde: