DI: Obama er protektionist

Hvis demokraten Barack Obama vinder det amerikanske præsidentvalg, som afholdes i dag, og hvis han vel at mærke gennemfører den handelspolitik, som...

Slettet Bruger,

04/11/2008

Hvis demokraten Barack Obama vinder det amerikanske præsidentvalg, som afholdes i dag, og hvis han vel at mærke gennemfører den handelspolitik, som han går til valg på, så vil det være til skade for dansk erhversliv. Det vurderer Dansk Industri ifølge Jyllands-Posten. Obama vil nemlig rulle en række landvindinger for den frie verdenshandel tilbage.

"Barack Obama er mere protektionistisk end John McCain. Den republikanske kandidat står fast på frihandel, og han er tilhænger af verdenshandelsorganisationen WTO og etableringen af flere bilaterale handelsaftaler. Demokraterne vil i højere grad bruge handelsaftalerne til at fremme snævre amerikanske interesser. Generelt er det ikke en fordel for dansk erhvervsliv," siger Peter Thagesen, der er direktør i DI's internationale afdeling, til Jyllands-Posten.

Barack Obama har udtalt, at han ikke vil indgå nye handelsaftaler, før den amerikanske arbejder kan føle sig tryg. Obama er således imod handelsaftalerne med Sydkorea og Columbia, som allerede er forhandlet på plads, men endnu ikke er underskrevet.

"Det er langt fra sikkert, at Barack Obama vil holde fast i en meget protektionistisk linje. Ved tidligere præsidentvalg har man set, at kandidaterne har meldt hårdere ud end den politik, som de kom til at føre ud i livet. Men det siger noget om Obamas og demokraternes tankegang," siger Peter Thagesen.

[email protected]

Kilde: