DI-plan skal skaffe 200.000 ekstra til arbejdsstyrken

Slettet Bruger,

26/09/2007

Plan A lå sådan set lige for, synes man i Dansk industri. En ordentlig nedsættelse af topskatten og fjern efterlønnen, så kunne man skaffe det ekstra udbud af arbejdskraft, som virksomheder og politikere efterlyser så flittigt for tiden. Men efterløn og topskat ligger ikke lige for at ændre, erkender DI i Berlingske Tidende.

"Når Plan A ikke rækker, så må vi skride til Plan B. Den er noget sværere, fordi det bliver nødvendigt at skrue på flere håndtag," siger administrerende direktør i Dansk Industri Hans Skov Christensen til .

DI lancerede derfor en samlet Plan B i går. Dagpengeperioden skal nedsættes
fra 4 til 2½ år mens perioden, hvor man kan få supplerende dagpenge, skal ned fra de nuværende 52 uger til 13. De offentligt ansatte skal arbejde længere og deres sygefravær skal ned. Og så skal alle arbejdende seniorer have 100.000 i skatterabat om året. Særligt det sidste forslag ser ud til at kunne vinde politisk opbakning.

"Jeg er yderst positiv over for, at Dansk Industri gør sig tanker om, hvordan ældre mennesker enten kan blive på arbejdsmarkedet eller vende tilbage på arbejdsmarkedet. Vi har selv gjort os nogle tanker i samme baner, og vi er åben over for, at det kan strikkes sammen på forskellige måder," siger DF´s Kristian Thulesen Dahl.

Også beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen erklærer sig klar til at regne på effekten af de ældres skatterabat. Han er generelt positiv over for planen, der også foreslår at lette adgangen til det danske arbejdsmarked for udlændinge ved blandt andet at udvide forskerskatte- og jobkortordningerne.

Ifølge DI er den samlede effekt af Plan B 200.000 ekstra næser i den danske arbejdsstyrke.

[email protected]


Kilde: