DF vil skille irakisk tolk med to koner fra sine børn

Slettet Bruger,

27/07/2007

Arabiske skikke med flerkoneri skal ikke have lov til at slå rod i Danmark, mener Dansk Folkeparti, som vil have regeringen til at gribe ind mod en irakisk tolk, der er kommet til landet med sine to koner og tre børn, efter at han med risiko for sit liv har arbejdet for de danske soldater i Irak.

"Den aftale, Dansk Folkeparti og regeringen indgik omkring tolkene, indebærer som en selvfølge, at ulovlige forhold ikke er en mulighed. Det er derfor nu op til regeringen og regeringens ansvar at standse det forhold, at tolken er gift med to koner, og dermed begår det kriminelle forhold, bigami," siger Søren Espersen ifølge dr.dk.

Umiddelbart foreslår han, at tolken får valget mellem at blive skilt fra den ene hustru, og at hun - og hendes børn - anbringes et andet sted i landet, eller at han forlader landet med begge hustruer og børn.

"Det kunne være til det nordlige Irak, hvor der hersker en sikker og fredelig situation," siger Søren Espersen tilføjer:

"Det afgørende er, at vi i en retsstat ikke kan tillade, at bigami praktiseres. Denne kvindeundertrykkende skik hører ikke til i civiliserede lande."

[email protected]

Kilde: