DF vil have pusterum til offentligt ansatte

Slettet Bruger,

31/07/2007

Det var hårdt for de offentligt ansatte at skulle rykke arbejdsplads og eventuelt få en ny arbejdsgiver i forbindelse med kommunalreformen, politi- og retskredsreformen og kvalitetsreformen, så nu har de behov for ro. Det mener Dansk Folkeparti, som ifølge Berlingske Tidende foreslår en reformpause i den offentlige sektor.

"Efter de her store omvæltninger er der brug for arbejdsro i den offentlige sektor. Vi skal have nogle år nu, hvor tingene skal have lov til at falde på plads, så vi kan høste nogle af de fordele, der er ved at møblere om," siger Dansk Folkepartis næstformand, Peter Skaarup, og uddyber:

"Forandring kan være meget godt, men det kan også blive for meget."

Venstre er for, Konservative imod
Venstres kommunalordfører, Erling Bonnesen, er enig, mens de Konservatives politiske ordfører, Pia Christmas-Møller, advarer mod tanken. Hun mener, at en dekreteret reformpause vil betyde "stagnation" i den offentlige sektor.

"Sidst der blev erklæret reformpause, var det Poul Nyrup Rasmussen, der gjorde det uden videre succes. Meningen med politik er at sørge for, at de nødvendige forbedringer bliver gennemført i rette tid," siger Pia Christmas-Møller.

Hun pointerer dog, at der i øjeblikket ikke er reformer i støbeskeen.

[email protected]

Kilde: