DF vil have lov mod særbehandling

Slettet Bruger,

15/09/2007

De daske kommuner skal holde op med at særbehandle religiøse mindretal. Det siger Pia Kjærsgaard i et interview i Berlingske Tidende i dag.

"De indvandrere, der skal bo her i Danmark, de skal tilegne sig de danske værdier, men mange kommuner håndterer opgaven alt for slapt. De indretter maden i daginstitutionerne på muslimsk vis, de kønsopdeler svømmeundervisningen, og nogle steder lukker man svømmehallerne i nogle timer, for at muslimske kvinder kan bade alene. Pigerne får i mange tilfælde ikke lov til at tage på lejrskole, og man trækker mere eller mindre på skuldrene af flerkoneri," mener Pia Kjærsgaard.

"Danske værdier" er netop navnet på Dansk Folkepartis igangværende kampagne. På en tale ved partiets landsmøde i dag vil DF-bossen have regeringen til at sætte fornyet skub i værdikampen.

"Det er ikke nok at indvandrerne i arbejde og uddannelse. De bliver rent ud sagt nødt til at fordanske sig, for ellers dur det ikke," siger Pia Kjærsgaard.

Udtalelserne vækker "målløshed" hos formanden for Børne- og Kulturudvalget i Kommunernes Landsforening Henrik Larsen (R).

"Jeg betragter de lokale værdier, man rundt omkring i de 98 kommuner, som meget danske. Det er vel ikke et sæt værdier, der skal gælde for os alle sammen, og hvis det endelig er, så synes jeg faktisk også, at det er en meget dansk værdi, at man har respekt for forskellighed, og at man tilpasser på en pramatisk måde," udtaler Henrik Larsen.

[email protected]

Kilde: