DF vil have Grønlands hjemmestyre under administration

Slettet Bruger,

01/11/2007

Druk, seksuelt misbrug af børn, korruption og nepotisme er voldsomt udbredt på Grønland, viste DR-dokumentaren "Flugten fra Grønland", der blev sendt i går. Så udbredt, at Dansk Folkepartis Søren Espersen nu vil have Danmark til at reagere. Det skriver DR Online.

"Folketinget burde sætte hjemmestyret under administration midlertidigt. Hver og én der bor på Grønland er dansk statsborger. Og vi kan ikke acceptere, at vi har børn, der går for lud og koldt vand, sover i opgange og er udsat for incest i helt enorm stil," siger han til DR Nyheder.

En ud af fire unge grønlændere har forsøgt at tage deres eget liv. Og en ud af tre grønlandske piger under 15 er blevet seksuelt misbrug. Alligevel afviser Lars Emil Johansen, der er medlem afsåvel Folketinget som det grønlandske landsting, at Danmark bør blande sig.

"Vi har - bevares - vores problemer - men vi er et moderne folk, et veluddannet folk, der er i stand til at varetage egne interesser," udtaler Lars Emil Johansen.

Ingen regeringspolitikere havde lyst til at medvirke i DR´s program om forholdene på Grønland, der hvert år modtager 3,2 mia. kr. i dansk bloktilskud.

"Statsministeren skyder det væk. Oppositionens leder Helle Thorning-Schmidt skyder det væk. Alle skyder væk og ingen har lyst til at tale om det. Det er så overladt til os, men det gør jeg gerne, siger Søren Espersen til DR Nyheder.

[email protected]

Kilde: