DF vandt over Bendtsen: Ikke færre topskattebetalere

Slettet Bruger,

03/09/2007

Af Ole Birk Olesen

Det blev ikke i denne omgang, at antallet af danskere, som betaler topskat blev reduceret. Efter møder i Finansministeriet præsenterede regeringen og Dansk Folkeparti for få minutter siden deres resultat: Bundfradraget og beskæftigelsesfradraget forhøjes og grænsen for mellemskat rykkes op, så 575.000 færre skal betale mellemskat. Men topskattegrænsen røres der ikke ved, selvom det ellers var med i regeringens skatteudspil efter krav fra de Konservative.

Alligevel erklærer de Konservatives partiformand, Bendt Bendtsen, sig fuldt tilfreds med forhandlingernes resultat, bl.a. fordi partierne har givet hinanden håndslag på, at grænsen for betaling af topskat fremover skal reguleres, så der i det mindste ikke kommer flere betalere end i dag.

"Jeg synes, vi har lavet en rigtig god aftale til gavn for hele Danmark. Jeg er rigtig godt tilfreds med, at vi både letter i bunden og midtpå," siger Bendt Bendtsen.

Dansk Folkepartis Kristian Thulesen Dahl glæder sig over, at hans parti har fået regeringen væk fra at ændre på topskatten.

"De ændringer omkring topskatten fra regeringen syntes vi ikke så godt om. Der ligger der et væsentligt bedre resultat i det forlig, vi nu har lavet med regeringen," siger Kristian Thulesen Dahl.

Så du har banket Bendt Bendtsen på plads?
"Nej, det har ikke været nødvendigt, for både Bendt Bendtsen, Thor Pedersen og jeg har været drevet af et ønske om at lave en fornuftig aftale."

Regeringen måtte også give sig i forhold til dens forslag om at forhøje beskæftigelsesfradraget. I stedet for kun at hæve beskæftigelsesfradraget, bliver bundfradraget hævet oveni, så de offentligt forsørgede kan få del i en skattelettelse også.

[email protected]

Kilde: