DF overvejer Afghanistan-indsats

48 procent af alle danskere mener, at danske soldater skal trækkes hjem fra Afghanistan, mens kun 43 procent støtter en fortsat tilstedeværelse

Slettet Bruger,

14/01/2008

48 procent af alle danskere mener, at danske soldater skal trækkes hjem fra Afghanistan, mens kun 43 procent støtter en fortsat tilstedeværelse. Og hos Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti, der sammen med de radikale og VK-regeringen står bag mandatet, er det 56 procent af vælgerne, der vil have soldaterne hjem. Det skriver Jyllands-Posten.

"Vi er hele tiden i tænkeboks, og der går ikke et eneste gruppebestyrelsesmøde, hvor vi ikke diskuterer Afghanistan . I meningsmåling efter meningsmåling er tendensen vigende i forhold til danskernes opbakning, og vores vælgere siger også til mig: Hvorfor skal danske soldater sætte livet på spil for at skabe demokrati, når det ikke kan lade sig gøre i Afghanistan ?," siger DF 's udenrigsordfører Søren Espersen i en kommentar til Jyllands-Posten.

Ifølge Søren Espersen er forklaringen på den vigende opbakning i befolkningen, at regeringen har ændret forklaring på, hvorfor Danmark er i Afghanistan.

"Vi gik ind efter terrorangrebet mod USA den 11. september 2001 for at bekæmpe terrorister og nedkæmpe Taleban, men nu er det blevet en helt anden dagsorden, der handler om at skabe demokrati, og så kan jeg godt forstå, at vores vælgere begynder at stejle. Det har generet mig længe, at regeringen er begyndt at bruge samme forklaring som den, der blev brugt med missionen i Irak,"udtaler Espersen.

Pind erklærer sig enig
Og den forklaring køber Venstres udenrigsordfører Søren Pind, der erkender at regeringen ikke har haft det store held med at forklare missionen.

"Det gør indtryk at høre Søren Espersens synspunkter. Det har aldrig været en hemmelighed, at aktionen i Afghanistan er en klar reaktion på 11. september og et led i kampen mod terrorisme. Men det er rigtigt, at der har været tendens til, at det ikke er kommet tydeligt nok frem. Jeg er ikke tilfreds med opinionstallene, og vi er nødt til at tage os selv i nakken og genfortælle historien om 11. september," siger Søren Pind til Jyllands-Posten.


Kilde: