DF kræver OL-boykot

Dansk Folkeparti forstærker nu sit krav om, at det officielle Danmark skal boykotte OL i Kina i protest mod republikkens overgreb mod Tibet

Slettet Bruger,

24/03/2008

Dansk Folkeparti forstærker nu sit krav om, at det officielle Danmark skal boykotte OL i Kina i protest mod republikkens overgreb mod Tibet. Gruppeformand Kristian Thulesen Dahl opfordrer regeringen og statsminister Anders Fogh Rasmussen til at tage skarpt afstand fra Kinas overgreb og aflyse det officielle Danmarks deltagelse i OL.

"De seneste dages overgreb på tibetanerne og Kinas mørklægning af begivenhederne må anspore den danske regering til handling. Det er uhørt, at det officielle Danmark skal blåstemple det kinesiske styres overgreb på minoriteter ved at deltage i det olympiske teaterspil, og statsministeren kan ikke længere dukke sig i debatten," siger Kristian Thulesen Dahl.

"Senest har vi hørt på Kinas beskyldninger om, at det skulle være tibetanernes åndelige leder, Dalai Lama, som står bag urolighederne. Disse latterlige påstande viser styrken af Kinas propaganda-apparat, og det skal Danmark ikke medvirke i," fastslår Kristian Thulesen Dahl.

Kristian Thulesen Dahl opfordrer regeringen med statsminister Anders Fogh Rasmussen og udenrigsminister Per Stig Møller i spidsen til at fordømme Kinas overgreb mod minoriteter og som konsekvens aflyse det officielle Danmarks deltagelse i OL.

[email protected]

Kilde: