DF klar til at gennemtvinge offentlige lønstigninger

Slettet Bruger,

17/11/2007

Pia Kjærsgaard erklærer sig rede til at bruge det folketingsflertal DF efter tirsdagens valg har sammen med Socialdemokraterne og Socialistisk Folkeparti. Det er meldingen før DF-lederens historiske møde på torsdag hos den nyvalgte LO-formand Harald Børsting. Hans forgænger Hans Jensen nægtede kategorisk at invitere DF-lederen indenfor i LO' s hellige haller, men den nye formand har ingen reservationer. Han øjner nemlig muligheden for at samle et folketingsflertal for betragtelige offentlige lønstigninger uden om regeringen. Derfor har han inviteret de tre partier, der under valgkampen gav lønløft-løfter til de offentligt ansatte: Socialdemokraterne, Socialistist Folkeparti og Dansk Folkeparti til møde i LO for at forhindre den konflikt, der efter LO-bossens mening bliver en realitet, hvis ikke der kommer betragteligt mere i lønposen. Det skriver Jyllands-Posten.

"Vores vurdering i LO går på, at det næppe er muligt at løse overenskomstsituationen, hvis vi ikke får tilført ekstra penge," siger Harald Børsting til Jyllands-Posten.

Dansk Folkeparti har tidligere foreslået en særlig lønpulje på fem milliarder kroner til de offentligt ansatte. Det udspil holder man fast i, og Pia Kjærsgaard deler LO's vurdering af risikoen for konflikt.

"Det er rigtigt, tror jeg. Vi er nødt til at finde pengene, men det er ikke konflikt, der sidder inde i hovedet på mig. Det er at få skabt bedre forhold for offentligt ansatte, som har med mennesker at gøre," udtaler Pia Kjærsgaard.

Selv om Pia Kjærsgaard erklærer sig rede til at bruge S-SF-DF-flertallet går hun dog efter at få lavet en aftale med regeringen og Socialdemokraterne.

Pengene bliver nødt til at komme
Med de mange løfter, man har givet fra politisk hold de seneste måneder, har politikerne malet sig inde i et hjørne. De har ikke længere muligheden for at undgå at komme til lommerne. Det mener arbejdsmarkedsforsker Flemming Ibsen fra Aalborg Universitet.

"Det har forkludret hele forløbet, at politikerne har lovet guld og grønne skove. Der skal komme ekstra penge udefra, ellers har man ikke en jordisk chance for at få et forlig," lyder Flemming Ibsens vurdering i Jyllands-Posten.

[email protected]

Kilde: