DF freder arbejdsdygtige førtidspensionister

Det er en misforståelse, at Dansk Folkeparti skulle være med på et forslag fra Venstre om, at landets 230

Slettet Bruger,

01/07/2008

Det er en misforståelse, at Dansk Folkeparti skulle være med på et forslag fra Venstre om, at landets 230.000 førtidspensionister skal have revurderet deres arbejdsevne. Det vil Dansk Folkeparti nemlig ikke være med til, fastslår partiets arbejdsmarkedsordfører, Bent Bøgsted, i en pressemeddelelse. Findes der blandt førtidspensionisterne derfor mennesker, som faktisk godt kan arbejde, så garanterer Dansk Folkeparti, at de ikke skal presses til det ved at få frataget deres ydelse.

"Jeg vil godt fastslå, at hvis man er førtidspensionist i dag, behøver man ikke at frygte for nogen ændringer, yderligere arbejdsprøvninger eller genoptaget sagsbehandling," siger Bent Bøgsted i en pressemeddelelse.

Han begrunder partiets holdning med, at fysisk og psykisk syge skal kunne "leve med sjælefred i forvisning om, at deres sag hviler trygt i det offentlige system", men forholder sig ikke til, hvorfor de, der ikke er syge, også skal kunne hvile trygt.

Kun hvad angår de danskere, som fremover tilkendes en førtidspension, vil Dansk Folkeparti være med til at ændre på reglerne.

"Vi vil godt se på, om vi i fremtiden kan indrette sagsbehandlingen for unge førtidspensionister uden endelig vurdering således, at vi i højere grad tager hensyn til den enkeltes situation og eventuelle bedring," siger Bent Bøgsted.

I Holland har man revurderet 325.000 førtidspensionssager. I hver tredje tilfælde fandt man, at der ikke var sagligt belæg for at fortsætte udbetalingen af førtidspension. Hver femte af de danske førtidspensionister supplerer deres pension med en lovlig arbejdsindtægt.

[email protected]

Kilde: