DF: Vi hjælper gerne S med at forbyde muslimske friskoler

Slettet Bruger,

27/11/2007

Af IKKEMIG 2

Socialdemokraterne får nu en håndsrækning fra regeringens støtteparti, Dansk Folkeparti. Anledningen er et forslag fra den københavnske integrationsborgmester Jakob Hougaard (S), der vil ændre friskoleloven, så muslimske friskoler bliver forbudte. Og hvis der er støtte til det forslag blandt socialdemokraterne i Folketinget, hjælper Dansk Folkeparti gerne med, siger partiet uddannelsesordfører, Martin Henriksen.

"Hvis socialdemokraterne på Christiansborg vælger at have den samme fornuftige holdning til den her problemstilling som deres integrationsborgmester har i København, så er vi jo 70 mandater i Folketinget, der støtter et forbud mod muslimske friskoler. Så kunne vi forsøge at presse andre partier til også at gå ind for et forbud," siger Martin Henriksen til 180Grader.dk.

S-borgmesterens ønske om at forbyde de muslimske friskoler kommer i hælene på en undersøgelse, der viser, at muslimske friskoler i København klarer sig fagligt bedre end de af kommunens egne skoler med mange tosprogede elever. Jakob Hougaard udtaler ifølge Berlingske Tidende, at han er "nødt til at råbe vagt i gevær" og modsætter sig det forslag, at de københavnske folkeskoler skal tage ved lære af de muslimske friskoler.

Haarder: Fuldstændig håbløst
Dansk Folkepartis uddannelsesordfører hæfter sig ved, at Socialdemokraternes Helle Thorning-Schmidt forleden mødtes med DF-lederen Pia Kjærsgaard for at diskutere højere lønninger til offentligt ansatte.

"Når man kan være enige om lønvilkårene i den offentlige sektor, så vil det være fint nok, hvis man også kunne udbygge samarbejdet til at gælde på skole- og integrationsområdet."

Forslaget møder dog skarp kritik fra undervisningsminister Bertel Haarder (V).

"Det er et fuldstændig håbløst forslag og udemokratisk, for så skal vi lukke alle friskoler, for vi kan jo ikke diskriminere," siger undervisningsministeren til Radioavisen.

Opdateret 13.09

[email protected]

Kilde: