DF: Skattelettelser på julegaver

Slettet Bruger,

02/12/2007

Julen er miraklernes tid, siges der. Hvorvidt man vil kalde et forslag om skattelettelser fra Dansk Folkeparti for et mirakel må være op til den enkelte, men faktum er, at det netop er, hvad partiets skatteordfører, Mikkel Dencker, foreslår. Det beretter politiken.dk.

I øjeblikket kan arbejdsgivere trække udgifter til medarbejder-julegaver fra i skat, så længe gaven koster under 500 kr. Det beløb foreslår Mikkel Dencker at hæve til 1.000 kr.

"Det er en god tradition, at virksomheder giver deres ansatte en julegave for at påskønne deres indsats. Jeg synes, det er for snævert, at gaverne højst må koste 500 kroner, før beskatningen træder i kraft," siger Mikkel Dencker til politiken.dk.

Gode økonomiske tider
I øjeblikket skal der betales skat af hele gavens beløb, selv hvis den koster 501 kr. Mikkel Dencker foreslår alternativt, at man ændrer reglerne, så man kun beskatter det antal kroner, som gaven overskrider de 500 kr.

"For at man kan følge med den almindelige prisudvikling, bør reglen ændres. Der er gode økonomiske tider i Danmark, så det kan godt være, at pengene sidder lidt mere løst på arbejdsgiverne," siger Mikkel Dencker, der vil rejse sagen i Folketingets Skatteudvalg.

[email protected]

Kilde: