DF: Forsvarsforbehold ingen hindring for Danmark

Havde det ikke været for forsvarsforbeholdet, kunne danske soldater have gjort meget godt omkring i verden

Slettet Bruger,

31/01/2008

Havde det ikke været for forsvarsforbeholdet, kunne danske soldater have gjort meget godt omkring i verden. Det mener Venstres udenrigsordfører, Søren Pind, i hvert fald. Han raser ifølge Nyhedsavisen over, at Danmark ikke er med, når EU sender knap 4.000 soldater til de uroplagede afrikanske stater Tchad og Den Centralafrikanske Republik (CAR).

"Forsvarsforbeholdet er så evident i vejen, og det bør altså mane til eftertænksomhed," siger Søren Pind til Nyhedsavisen og henviser til den afstemning om EU-forbeholdene, som statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) har bebudet vil komme i denne regeringsperiode.

Den argumentation køber Dansk Folkepartis udenrigsordfører, Søren Espersen, dog ikke.

100 soldater på Bornholm
"For det første har vi altså mig bekendt ikke flere soldater, vi kan sende ud. Der er vist 100 på Bornholm, der kan rykke til Kosovo, hvis det eksploderer dér. Så alene derfor er det en hypotetisk diskussion. Men Danmark har i forvejen soldater så mange andre steder i verden, at det ikke skader vores omdømme det mindste, fordi vi ikke er med i Tchad," siger han.

Han mener ikke, at vi behøver at afskaffe forsvarsforbeholdet for at være med i fredsskabende missioner i udlandet.

"Det er et argument, man har fundet på for at fuppe danskerne til at fjerne forbeholdet. Norge er ikke med i EU, men deltager alligevel i forskellige aktioner. Så kan vi selvfølgelig også," siger Søren Espersen til Nyhedsavisen.

[email protected]

Kilde: