DF: De, der får, skal mere gives

Slettet Bruger,

13/09/2007

Dansk Folkepartis krav til finanslovsforhandlingerne med regeringen blev her til formiddag præsenteret på en pressemøde på Christiansborg. Og som i de tidligere år lyder kravet fra regeringens støtteparti, at der skal uddeles flere penge til de offentligt forsørgede.

Ældrechecken til folkepensionisterne skal forhøjes, hvis det står til Dansk Folkeparti, og tilværelsen for førtidspensionisterne skal også forsødes. Som noget nyt har partiet i år besluttet også at imødekomme de studerende, som man bl.a. vil give mulighed for at modtage SU uden hensyn til, om de i forvejen har høje indkomster ved studiearbejde.

En anden stor sum skal ifølge Dansk Folkeparti bruges på højere lønninger i den offentlige sektor.

"Vejen frem kunne være et omsorgstillæg til den gruppe, der har med omsorg at gøre. Det kunne være en metode til at komme af med de ekstra lønkroner. I dag lønner vi de mennesker, der arbejder med papir bedre, end de mennesker, der arbejder med andre mennesker. Men det kræver, at fagbevægelsen spiller konstruktivt med," sagde DF-finansordfører, Kristian Thulesen Dahl, ifølge dr.dk.

Finansiering er i orden
Ialt spiller Dansk Folkeparti ud med udgiftskrævende forslag til 4,3 mia. kr., men partiet har dog fundet finansiering til det hele via besparelser: Børnechecken skal kun gives til de to yngste børn i en familie og kun til børn af nordiske statsborgere samt til EU-borgere, ulandsbistanden skal skæres ned fra 0,8 procent af BNP til 0,7 procent, de økonomiske overførsler til Grønland barberes ned med en halv milliard kroner, og en afsat reserve til evt. nye forpligtelser i Kyoto-aftalen inddrages.

[email protected]

Kilde: