DF: 10 mia. kr. mere til forsvaret

Det danske forsvarsbudget på 20 mia

Slettet Bruger,

23/03/2008

Det danske forsvarsbudget på 20 mia. kr. om året er ikke nok, mener Dansk Folkeparti, der ønsker budgettet hævet til 30 mia. kr. over en 10-årig periode. Det skriver dr.dk.

DF mener, at der skal investeres i forsvaret, så Danmark kommer på niveau med de øvrige NATO-lande, når det kommer til militærbudgetter.

"Danmark skal fremover investere i forsvaret på et niveau, som generelt bringer os på linje med vore NATO-partnere. For tiden er Danmarks forsvarsbudget på 19 mia. - svarende til 1,3 procent af BNP, men bør over en 10-års-periode hæves, således, at vi til stadig kan have det bedst uddannede personale og det bedste materiel i Søværnet, Flyvevåbenet, Hæren og Hjemmeværnet," oplyser partiet.

Penge skal vi finde på finansloven, siger forsvarsordføreren for DF, Ib Poulsen. Han skønner ifølge dr.dk, at forsvarsbudgettet skal hæves med 10 milliarder kroner.

"Det er væsentligt for os at understrege, at Dansk Folkeparti på alle områder ønsker en styrkelse af Forsvaret, og dette må nødvendigvis føre til øgede investeringer," siger Ib Poulsen.

[email protected]

Kilde: