DF-top sætter sig selv på integrationspolitikken

Slettet Bruger,

28/11/2007

Den forventede underholdningsværdi i det nye folketing blev noget mindre i går, da Dansk Folkeparti offentliggjorde deres ordførerrokade. Der var ellers lagt op til slagsmål mellem Jesper Langballe, der hidtil har været DF's integrationsordfører, og integrationsminister Birthe Rønn Hornbech. Slagsmål har der nemlig historisk set været en del af mellem de to, senest da de mødtes i byretten i en strid om, hvorvidt Rønn Hornbech måtte citere Langballe for ordene "Muslimer er en pest over Europa", når han retteligt havde sagt, at "Islam er en pest over europa".

Men i går satte Dansk Folkeparti med en større ordførerrokade Langballe fra posten som integrationsordfører, den skal i stedet varetages af partiets næstformand Peter Skaarup. Og når partiet skal til vigtige møder med Birthe Rønn, vil Skaarup vil flankeret af selveste Pia Kjærsgaard.

"Det er en kendt sag, at Dansk Folkeparti betragter integrationspolitikken som et meget vigtigt område. Samtidig er det også udtryk for, at vi har gjort os nogle tanker om, at regeringen er ved at flytte sig fra nogle centrale tanker på udlændingeområdet med snakken om de brede flertal. Her ønsker vi i hvert fald at stå fast på en fair og fast udlændingepolitik," siger Peter Skaarup til Ritzau.

Langballe selv fortæller, at han har bedt ledelsen om at blive "aflastet", men at han dog ikke har bedt om at blive fritaget for integrationsområdet.

[email protected]

Kilde: