DA: Forslag om at lade pensionister arbejde er "de facto borgerløn"

Slettet Bruger,

18/09/2007

Et forslag fra DF´s finansordfører Kristian Thulesen Dahl om at lette pensionisters muligheder for at bevare en tilknytning til arbejdsmarkedet blev modtaget varmt af flere partier forleden. Men politikerne skal huske at holde sig meningen med velfærdsstaten for øje, mener man i Dansk Arbejdsgiverforening.

"Vi bliver nødt til at holde fast i, at mennesker, der kan klare sig selv, ikke også oppebærer en offentlig ydelse og på den måde får en de facto borgerløn. Det er i den grad et usundt klima at komme ind i," siger chefkonsulent Erik Simonsen fra arbejdsgiverforeningen til Børsen.

Forslaget skulle øge det udbud af arbejdskraft, som alle sukker så dybt efter i øjeblikket. Men DA advarer om at arbejdskraften kan blive dyrt købt.

"Hvis man både vil fjerne modregningsregler for arbejdsindkomst og andre indkomster, vil man være i en situation, hvor alle uanset indkomst hæver den fulde folkepension. Og det vil i givet fald blive meget, meget dyrt," mener Erik Simonsen.

Ifølge er A4-undersøgelse tidligere på året er der allerede nu 75.000 aktive folkepensionister på arbejdsmarkedet. Deres modregning af pension ville også blive ophævet med DF-forslaget og betyde en betragtelig ekstraomkostning for staten.

[email protected]


Kilde: