Cuba hjemkalder atleter af frygt for afhopninger

Slettet Bruger,

29/07/2007

Tillid er godt, men umulighed er bedre. Derfor blev de cubanske sportsudøvere ved de pan-amerikanske idrætslege i Brasilien, forhindret i at nyde legenes sidste timer, melder bbc. Fire atleteter, heriblandt den den dobbelte olympiske boksemester er tidligere hoppet af under legene, og det har formentlig fået de cubanske myndigheder til at presse på for en hurtig hjemrejse.

Nationens mandlige volleyball-hold, blev i hvert fald forhindret i at modtage de bronzemedaljer, de netop havde spillet sig til. Den samlede trup glippede afslutningsceremonien og flere af de cubanske sportsfolk ankom angiveligt til lufthavnen uden bagage efter at have modtaget signal til afrejsen, der beskrives som "næsten hektisk".

Cubas aldrende præsident, Fidel Castro, der nyder, at cubanere hopper højt, men ikke af, har beklaget sig over de frafaldne stjerner, som har solgt deres socialistiske sjæl for ussel mammon.

"Forræderi for penge er et af USA´s favoritvåben for at svække Cuba´s modstandskraft," udtalte Castro.

Castro kan dog glæde sig over at årets resultat på 4 afhoppere er en markant forbedring i forhold til de 13, der sagde farvel til Fidel under 2003-legene i Den Dominikansk Republik.

På den sportslige front placerede Cuba sig igen på andenpladsen i nationskonkurrencen efter Amerikas Forenede Stater.

[email protected]

Kilde: