Connie Hedegaard fanget i CO2-hykleri

Hun siger igen og igen, at hver dansker er ansvarlig for at nedsætte sit eget CO2-forbrug

Slettet Bruger,

10/06/2008

Hun siger igen og igen, at hver dansker er ansvarlig for at nedsætte sit eget CO2-forbrug. Men forleden faldt klimaminister Connie Hedegaard selv i CO2-fælden, skriver Nyhedsavisen.

Da ministeren skulle holde et foredrag i Ikast den 30. maj, valgte hun at tage flyet fra København til Karup, mens hendes store sekscylindrede ministerbil samtidig drak litervis af benzin på den 300 kilometer lange strækning nede på motorvejen.

Connie Hedegaard tog flyet, fordi det kunne give hende mulighed for at sove lidt længere om morgenen. Hun skulle bruge ministerbilen til et besøg senere på dagen i Holstebro.

Men som klimaminister går det ikke at tage flyet, når bilen samtidig kører tom på vejen, mener SF's energiordfører, Anne Grethe Holmsgaard.

"Det er da vist god, gammeldags dobbeltmoral. Når man så stærkt som Connie Hedegaard opfordrer til, at hver dansker skal gøre en særlig indsats for klimaet, så ligger det i kortene, at man også selv handler ansvarligt," siger hun til Nyhedsavisen og foreslår, at ministeren køber CO2-kvoter, der svarer til det ekstra forbrug.

Flyveturen betød ifølge beregninger fra Informationscenter for Miljø & Sundhed et øget CO2-udslip på lidt over 100 kilo CO2 - det svarer til 10 procent af den mængde, som ministeren i kampagnen '1 ton mindre' selv opfordrer danskerne til at spare om året.

Connie Hedegaard har ofte præsenteret Danmark for budskabet om, hvor vigtigt det er, at den enkelte forsøger at nedsætte sit CO2-udslip.

"Jeg mener, at det gælder for hver eneste af os, at vi må forsøge at tage ansvar overalt, hvor vi virker - både professionelt og privat," har hun skrevet i en blog på Politiken.dk.

Klimaministeren har også tidligere sagt, at det er vigtigt, at hun selv går foran. For eksempel har hun i et interview forklaret, at hun har skiftet til elsparepærer i hjemmet i Hellerup.

Connie Hedegaard oplyser via sin pressechef, at hun "fløj til Ikast for at spare tid om morgenen i en i forvejen meget presset uge".

"Netop dén forløbne uge arbejdede Connie Hedegaard omkring 90 timer plus forberedelse, så hvert minut tæller. For eksempel tog hun hjemmefra 05.45 lørdag morgen for at rejse til Mellemøsten og kom først hjem igen tirsdag aften kl. 18 - efter at have rejst i over 13 timer," siger pressechefen til Nyhedsavisen.

[email protected]

Kilde: