Cirkus overfaldet med kanonslag af indvandrerbøller

Slettet Bruger,

08/06/2007

Kanonslag og jernkøller beklædt med pigge er ikke, hvad de fleste forbinder med en tur i cirkus. Men det var sådan onsdag aften endte, da 20-30 indvandrerbøller overfaldt tyske Cirkus Renz, der besøgte Nivå. Mange af indvandrerne i byen modtager kontanthjælp og bruger fritiden til at lege med springknive og kanonslag.

Problemerne begyndte allerede mandag, hvor unge kastede brødkugler fyldt med glasskår ind til cirkussets elefanter. Hvad der i de følgende dage skete afhænger af, hvem man spørger. Ifølge cirkusset truede indvandrerdrengene de ansatte, blandt andet ved at trække fingrene over halsen i symbolet for "jeg skærer halsen over på dig". Men ifølge indvandrerne var det en ansat ved cirkusset, der optrappede situationen ved at overfalde en af indvandrerne med en jernstang.

Blev bombaderet med kanonslag
Onsdag aften kulminerede det hele, da en større gruppe indvandrerunge overfaldt cirkussets ansatte med jernkøller beklædt med pigge, knive og mindst 10 kanonslag. En af de ansatte forsøgte i beruset tilstand at bruge en traktor til at jage bøllerne væk, men kom i stedet til at køre over en 20-årig kvinde fra cirkusset. Kvinden blev indlagt på Rigshospitalets traumecenter med brud på knogler i ansigtet og på benene og er nu uden for livsfare. Politiet anholdte den berusede mand og en 19-årig indvandrer, der ifølge vidner var blandt bøllerne.

Mandy Renz, svigerdatter til Cirkus Renz' direktør, kan slet ikke genkende påstanden om, at det var racisme fra cirkussets ansatte, der eskalerede konflikten.

"Det passer ikke. Det er løgn. Cirkus er internationalt. Vi rejser i alle lande. Cirkus er det sidste sted, hvor der falder racistiske udtalelser. Men når unge laver ballade, skal de finde på en forklaring," siger hun til Politiken.

"Fuldstændig uden respekt"
Indvandrerne, der kalder cirkusfolkene for "racister" og "fucking tyske nazister" afviser, at de havde knive med og påstår, at der sad en dame og delte jernkøller ud til de ansatte.

"Vis mig den kniv. Jeg har ikke set nogen knive. Det er derfor jeg ikke forstår, hvorfor de har plantet den historie om, at vi har knive med. Da vi ankom, havde de allerede ti jernbat, som en dame sad og delte ud. Man kan godt mærke forskellen mellem tyskere og danskere," siger Fayik Sekerce, der var med under balladen.

Ole Marthedal, der er formand for Fredensborgs Kommunes skoleudvalg og medlem af Ny Alliance mener, at problemerne skyldes manglende disciplin.

"Vi har en demografisk sammensætning i Nivå, der gør det umuligt at udrydde det her problem fuldstændigt. Nogle af de unge mennesker har en helt anden kultur. De har simpelthen ingen grænser og er fuldstændig uden respekt for myndighederne," siger han til Berlingske Tidende.

Kilder: Jyllands-Posten, Berlingske Tidende og Politiken.

mkr

Kilde: