Christmas vil presse VKO på skat og asyl

Slettet Bruger,

06/12/2007

Efter Pia Christmas-Møller i går offentliggjorde, at hun bliver løsgænger i Folketinget, går spekulationerne nu på. hvorvidt det konservative medlem gennem 33 år kan være med til at bringe VK-regeringens liv i fare. Selv erklærer hun over for Jyllands-Posten, at hun støtter regeringen i går, i dag og i morgen.

"Jeg er en person med de samme livsholdninger og det samme livssyn. Det har ikke ændret sig og jeg bliver ikke pludselig socialist," lyder det fra Pia Christmas-Møller i Jyllands-Posten.

Men på en række områder kan det alligevel blive svært for Anders Fogh at tælle 90 mandater sammen. Christmas-Møller har tidligere udtalt sig imod partilinjen på ligestillingsområdet, hvad enhedslisten ikke undlod at gøre opmærksom på i går. Og på asylpolitikken erklærer hun, at hun vil holde fast i udmeldinger fra før valget.

"Det Konservative Folkeparti gik til valg på, at der skulle ske ændringer i asylpolitikken, og det gjorde jeg også. Det står jeg stadig fast på. Forskellen er, at jeg ikke længere er omfattet af den konservative gruppedisciplin. Jeg står frit, men vil selvfølgelig være loyal over for mine egne grundholdninger, og det jeg er gået til valg på," siger Christmas-Møller.

"Brede forlig er mig ikke ukært"
Et andet centralt emne i den kommende periode bliver skattepolitikken. Regeringen får visse udfordringer i at favne såvel Ny Alliance som Dansk Folkeparti, og her kan det faktum, at christmas-Møller nu er løsgænger få betydning, forudser hun selv.

"Mit mandat vil blive brugt aktivt. Interessen for Fogh får at lave brede forlig bliver styrket med mit skridt i dag, og det er mig ikke ukært. Jeg vil stå fast på min støtte til VK-regeringen, de holdninger jeg har haft gennem et helt liv og de konkrete budskaber, jeg gik til valg på. Og så kan der komme nye spørgsmål, som jeg vil forholde mig til," udtaler Pia Christmas-Møller til Jyllands-Posten.

Den tidligere konservative partileder og politiske ordfører siger endvidere, at hun ikke har fantasi til at forestille sig, at hun kan komme i en situation, hvor hun vil være med til at vælte regeringen.

[email protected]

Kilde: