Christmas går imod regeringen

Slettet Bruger,

07/12/2007

Der skulle ikke gå lang tid fra at Pia Christmas-Møller forlod den konservative folketingsgruppe, til hun udnyttede den nye parlamentariske situation til at få en af sine mærkesager igennem: en ligestillingskommission, der skal kigge ligestillingen mellem mænd og kvinder. Det skriver Berlingske Tidende.

Forslaget har opbakning fra Ny Allian­ce, Socialdemokraterne, SF og Enhedslisten, mens Dansk Folkeparti er overvejende positiv over for idéen. Pia Christmas-Møller fremførte forsla­get i en kronik i efteråret, og brug­te den negative reaktion fra sine partifæller som en del af begrundelsen for bruddet med folketingsgruppen. Det er ikke lykkedes avisen at få en kommentar fra Chrismas-Møller selv, men i kronikken skrev hun bl.a., at målene med en ligestillingskommission er at "udforme forslag, der kan holde udviklingen af lige muligheder for mænd og kvinder på rette spor".

Begejstringen hos oppositionen er ikke til at tage fejl af.

"Jeg synes, at det er en fremragende idé med en ligestillingskommission. Det vil vi bestemt stemme for. Det er grotesk, at vi i 2007 stadigvæk har uligestilling mellem mænd og kvinder på områder som løn," siger Naser Khader til Berlingske Tidende.

Også på den yderste venstrefløj har man svært ved at få armene ned. Og hos Dansk Folkeparti er man også glade for idéen.

DF: god idé
"Jeg synes, det lyder som en rigtig god idé med en ligestillingskommission. Så jeg vil gerne imødekomme Pia Christmas-Møller," siger DF's ligestillingsordfører Marlene Harpsøe, der dog vil se det endelige forslag, før hun kan garantere det sin støtte. Dansk Folkeparti vil have kommissionen til at se på indvandrerkvinders forhold, kvindehandel og ligeløn.

Forslaget kan dog vedtages uden om Dansk Folkeparti med de Radikales stemmer. Mærkesagen her er tvungen barsel til mænd.

"Jeg ser gerne på forslaget om en kommission, men jeg foretrækker, at vi allerede nu øremærker tre måneders barsel til mænd," siger ligestillingsordføreren hos de Radikale, Lone Dybkjær.

VK afviser
Hos regeringspartierne er man afvisende overfor idéen om en ligestillingskommission. Her vil man i stedet fokusere på familiernes frihed til at indrette sig, som de ønsker.

"Jeg kan ikke se, hvorfor vi skal lægge det over i en kommission," siger Venstres ligestillingsordfører, Ellen Trane Nørby til Berlingske Tidende og fortsætter: "Det er vigtigt, at man lader familierne selv bestemme, hvordan de vil organisere sig."

[email protected]

Kilde: