Chefredaktør: Løkke er færdig

Finansminister og Venstre-næstformand Lars Løkke Rasmussen kan godt opgive sine forhåbninger om at bliver Danmarks næste statsminister

Slettet Bruger,

06/05/2008

Finansminister og Venstre-næstformand Lars Løkke Rasmussen kan godt opgive sine forhåbninger om at bliver Danmarks næste statsminister. Han er en færdig mand i det spil efter alle afsløringerne af hans misbrug af offentlige midler på private fornøjelser, skriver chefredaktør Simon Andersen i dag i en kommentar i Nyhedsavisen.

"Lars Løkke Rasmussen bliver aldrig statsminister. Venstres kronprins er faldet - og situationen for Venstre er dybt alvorlig. Ikke alle har opdaget det, men det, der begyndte som lidt bilagsfedteri, har udviklet sig til en så alvorlig belastning for Løkke, at han vil være ude af stand til at vinde statsministerembedet. Historier om utroskab, druk, misbrug og lemfældig omgang med skatteydernes penge klæber til Lars Løkke Rasmussen," skriver Simon Andersen.

Det er ikke så meget størrelsen på de beløb, som Lars Løkke Rasmussen har brugt til private fornøjelser - og heller ikke det seneste på 13.312 kroner for en weekendtur til Rom - der ifølge Simon Andersen fælder Løkke. Det er mere det, at han overhovedet gør det.

"De over 13.000 kroner, som turen kostede, er i sig selv uden betydning, men rejsen tegner et billede af en småtskåret, grisk person, der tager, hvad han kan få. Det mest tankevækkende ved Løkkes bilag er ikke et misbrug af farumske dimensioner - men i stedet at en amtsborgmester og senere minister, der tjener mindst en million om året, ikke kan drikke en øl, købe en pakke cigaretter eller gå på diskotek uden straks at sende regningen videre til skatteyderne," skriver Simon Andersen.

[email protected]

Kilde: