Chavez vil udvise udenlandske kritikere

Slettet Bruger,

24/07/2007

Venzuelas kontroversielle præsident, Hugo Chavez, har beordret, at embedsmænd skal overvåge alle udtalelser fra internationale personer i Venezuela og skride ind med udvisninger til kritikere.

"Ingen udlændinge kan komme her og angribe os. Enhver der gør det, må fjernes fra landet," sagde præsidenten ifølge BBC's hjemmeside i sit ugentlige radio- og tv-show.

Chavez' blod er måske bragt i kog af en af Mexicos førende politikere, Manuel Espino, der for nylig kritiserede præsidenten og hans planer om afskaffe begrænsningerne på hvor mange gange, han kan vælges som præsident.

"Hvor længe skal vi tillade, at en person, fra hvilket som helst land i verden, skal komme til vores hus og sige, at der er diktatur her, at præsidenten er en tyran," nåede Hugo Chavez også at udtale i løbet af de seks timer, programmet varede.

Respekt for privat ejendomsret
Chavez forventes at fremlægge et forslag til forfatningsreform for Nationalforsamlingen inden for de kommende uger. Ud over at sikre ham ret til at stille op til flere flere præsidentvalg, frygter kritikere, at deres hjem nummer to, lystbåde og andre private besiddelser kan være i Chavez søgelys og i farezonen for at blive inddraget.

"Privat ejendom bliver respekteret," lovede præsident Chavez, der dog tidligere har udvist stor nationaliseringslyst i sin iver efter at skabe "det 21. århundredes socialisme".

[email protected]

Kilde: