Chavez fortsætter kamp mod medier

Slettet Bruger,

29/05/2007

Mens gaderne i Carracas stadig er præget af weekendens store demonstrationer mod regeringens beslutning om at lukke den populære regeringskritiske tv-station RCTV, har Venezuelas ultravenstreorienterede leder Hugo Chavez set sig sur på nye medier, oplyser BBC.

Tv-stationen Globovision har bragt billeder af mordforsøget på Pave Johannes Paul II i 1981 sammen med musik med teksten "det stopper ikke her". Det ser Chavez som en opfordring til mord på ham og Globovision kan nu se frem til en retssag.

Måske skyldes det snarere, at Globovision var den eneste tv-kanal, der bragte billeder af gårsdagens folkelige protester. Andre lokale kanaler, som den nye regeringsvenlige TVES, har ikke modtaget protester for deres mandagssendeflade med musik der hyldede præsident Chavez og opbyggelige film om gamle oprørshelte.

Til gengæld er den amerikanske tv-gigant CNN faldet i unåde hos Venezuelas præsident efter et indslag, hvor Chavez mente sig sammenlignet med Osama bin Laden. CNN afviste dog kraftigt at stå bag en kampagne mod præsidenten. Der var sket en forveksling af optagelser, forklarede CNN, som beklagede den ufrivillige fejl. Det har ikke formildet Chavez, som har taget skridt til også at retsforfølge denne kanal.

En lang række menneskerettighedsorganisationer og Europa-Parlamentet har udtrykt deres kritik af Chavez' forhold til ytringsfrihed. Omvendt er han blevet bakket op af Danmarks Radios Sydamerika-ekspert, Niels Lindvig.

mol

Kilde: