Canadiske journalister går i kødet på Michael Moore

Slettet Bruger,

13/06/2007

Det er ikke kun patienterne i Michael Moores film Sicko, der har brug for bandager. Den korpulente instruktør modtog selv flere knubs fra de tilstedeværende journalister, da han viste sin nye film ved festivalen i Cannes, skriver den canadiske avis The Star.

"Hvad sker der med jer canadiere? I plejede at være så sjove!" lød det fra en frustreret Michael Moore, da kritikken haglede ned over ham. "I gav os alle vores bedste komikere. Hvorfor er I blevet så negative?"

Lange køer i Canada
Moore, hvis tidligere film er blevet kritiseret for at indeholde mere propaganda end dokumentar, kritiserer i sin nye film det amerikanske sundhedssystem, hvor private sygeforsikringer spiller en stor rolle. Til gengæld roser han lande som Cuba, Frankrig og Canada, hvis sundhedssystemer i hans øjne er det amerikanske langt overlegne.

Men canadiske journalister kunne fortælle om deres lands socialiserede sundhedssystem, hvor man skal vente i lang tid for at få behandling, mens Moore antyder, at det kun tager et par minutter.

Michael Moore har tidligere lavet filmen Fahrenheit 9-11, der blandt andet viser idylliske billeder af legende børn i Saddams Irak.

mkr

Kilde: