CIA: Al-Queda bag Bhutto-drab

I et interview med Washington Post placerer CIA-chef Michael Hayden skylden for mordet på den pakistanske oppositionsleder Benazir Bhutto på al-Que...

Slettet Bruger,

18/01/2008

I et interview med Washington Post placerer CIA-chef Michael Hayden skylden for mordet på den pakistanske oppositionsleder Benazir Bhutto på al-Queda og terrorganisationens allierede, den pakistanske stammeleder Baitullah Mehshud.

Det er første gang, en repræsentant for det amerikanske efterretningsvæsen i så definitive toner offentligt udtaler sig om placeringen af skylden for mordet på Bhutto.

At mordet er foretaget af allierede med Mehsud, og at al-Queda og Mehsud står i ledtog, reflekterer de udmeldinger, der tidligere er kommet fra den pakistanske regering.

"Dette blev gjort af netværket rundt om Baitullah Mehsud. Det har vi ingen grund til at betvivle," siger Hayden.

Om forbindelsen til al-Queda mener Hayden, at flere grupper i Pakistan sammen med al-Queda har til hensigt at destabilisere regimet.

"Jeg tror at det vi ser nu er en ændring i karakteren af hvad der foregår dernede. Vi har denne forbindelse nu, der sikkert altid har været der latent but nu er aktiv: en forbindelse mellem al-Queda og forskellige ekstreme og separatistiske grupper," siger Hayden.

[email protected]

Kilde: