CEVEA i strid venstrefløjsmodvind

Tænketanken CEVEA skulle bygge bro mellem centrum-venstre grupperinger i Danmark, men i øjeblikket ser det ikke ud til at man har har meget held ...

Slettet Bruger,

19/12/2008

Tænketanken CEVEA skulle bygge bro mellem centrum-venstre grupperinger i Danmark, men i øjeblikket ser det ikke ud til at man har har meget held med byggeriet. Flere socialdemokrater lufter således i øjeblikket deres utilfredshed mod CEVEA på en række af landets mest læste politiske blogs.

På dansk-politik.dk er DSU-formand Peter Hummelmose citeret for at kalde tænketanken "gammeldags" og "reaktionær". Det sker efter at CEVEA-direktør Jonathan Steen Nielsen har kritiseret Socilademokraternes holdning til lettelser af topskatten samt ikke mindst det faktum, at partiet ikke vil medvirke til en udsættelse af tuneserloven.

"Socialdemokraterne har markeret, at de er klart i mod tuneserloven. CEVEA er sure over, at man ikke vil være med til at udsætte loven, men helt ærligt, det kommer der jo intet konstruktivt ud af. Den måde at obstruere på er useriøs og ikke udtryk for ansvarlig oppositionspolitik. Alligevel hersker der ingen tvivl om at vi og Socialdemokraterne er stærkt imod den vanvittige lov," siger Peter Hummelgaard Thomsen ifølge dansk-politik.dk.

Også på den liberale kommentator Jarl Corduas "Jarls Blog" er der socialdemokratisk kritik af CEVEA. Tidligere folketingskandidat og kredsbestyrelsformand Jørgen Elikofer, der er sekretariatschef i Dansk Metal, skriver i en kommentar, at CEVEA's eneste berettigelse er, hvis man kan "argumentere for noget der ikke i forvejen er indlysende, eller ikke allerede udgør indtagne venstrefløjsstandpunkter, som Enhedslisten har monopol på".

"Når det ikke lykkes at leve op til det nødvendige kvalitetskrav bliver CEVEA ligegyldig. Kan man kun komme til orde ved at pisse i egen rede gør man jo ikke noget, enhver ikke kunne gøre," skriver Jørgen Elikofer på Jarls Blog.

[email protected]

Kilde: