CEPOS: Der findes bedre talere end Wilders til konference

Den borgerlig-liberale tænketank CEPOS giver nu også sin mening til kende i debatten om Geert Wilders deltagelse eller ikke-deltagelse i den kommen...

Slettet Bruger,

06/05/2009

Den borgerlig-liberale tænketank CEPOS giver nu også sin mening til kende i debatten om Geert Wilders deltagelse eller ikke-deltagelse i den kommende internationale antiradikaliseringskonference, som skal afholdes i København. Ifølge CEPOS' chefjurist, Jacob Mchangama, er der mange andre navne, som er mere interessante end den hollandske politiker og islamkritiker.

"Geert Wilders er offer for radikale muslimer og har mærket indgreb i ytringsfriheden på egen krop. Dermed kan Wilders udgøre et væsentligt vidneudsagn. Men Wilders er langt fra den mest ideelle kandidat, og han bør i hvert fald ikke være den eneste hovedtaler, hvis budskab identificeres med konferencen," skriver Mchangama på sin blog på berlingske.dk og fortsætter:

"Wilders er vel mest kendt for sin film Fitna. En kritisk og dybdegående film om islam, intolerance og terrorisme kunne have været et interessant og kærkomment indlæg i debatten. Men Fitna er blot et stærkt ensidigt og overfladisk partsindlæg uden nævneværdig dokumentarisk eller journalistisk værdi. Filmens vigtigste egenskab synes at have været at skaffe mest mulig medieomtale til Wilders selv."

Jacob Mchangama foreslår i stedet tre personer som talere:
  • Esra'a Al Shafei fra Bahrain der er leder af et online-baseret netværk, som ifølge Jacob Mchangama giver muslimer, kristne, jøder, Baha'i, kurdere m.v. fra hele Mellemøsten mulighed for at udveksle erfaringer og sætte fokus på emner som ytringsfrihed, religiøs undertrykkelse, forfølgelse af minoriteter og andre emner, som præger dagligdagen i mange af Mellemøstens lande.
  • Hossam Baghat som er leder af Egyptian Initiative for Personal Rights (EIPR), der er en egyptisk menneskerettighedsorganisation. Baghat blev i 2001 afskediget fra en anden egyptisk menneskerettighedsorganisation, fordi han insisterede på at kritisere den egyptiske regerings fængsling af en gruppe homoseksuelle mænd.
  • Mohammed Sifaoui der er journalist, forfatter og filminstruktør og har skrevet om islamisme og infiltreret en fundamentalistisk islamistisk gruppe. Sifaoui er troende muslim, men ifølge Jacob Mchangama en klar og principfast modstander af islamisme. Som følge af sine aktiviteter har Sifaoui levet under beskyttelse i flere år og modtager stadig dødstrusler.
Klik her for at læse hele Jacob Mchangamas blogindlæg på berlingske.dk

[email protected]

Kilde: