Bush forveksler Østrig og Australien

Slettet Bruger,

08/09/2007

Det er ikke sådan at holde styr på alle de lande, når man er verdens mægtigste mand. Det måtte USA's præsident George Bush sande, da han i en tale fredag ved APEC-mødet i Sydney, Australien forvekslede værtslandet med Østrig, beretter nyhedstjenesten Reuters.

Bush fortalte, hvordan den australske premierminister John Howard sidste år besøgte de "østrigske tropper" i Irak. Østrig, der på engelsk hedder "Austria", har aldrig haft tropper i Irak. Derimod har det australske militær omkring 1.500 personer i og omkring landet.

Allerede i starten af sin tale gik det galt for præsident Bush, da han roste premierminister John Howard for at "være en god vært for OPEC-mødet". Imidlertid var mødet arrangeret af Asia-Pacific Economic Cooperation (APEC), ikke af Organization of the Petroleum Exporting Countries (OPEC).Præsidentielle sprogblomster
Præsidenten undskyldte sig med, at Howard "inviterede mig til OPEC-mødet til næste år". En overraskende afsløring i betragtning af, at Australien aldrig har været medlem af OPEC.

George Bush er velkendt for sine mudrede sætninger og spøjse udtale af ordet nuclear ("nukular"), men kommentatorer mener, at sprogblomsterne er med til at menneskeliggøre den amerikanske præsident.

[email protected]

Kilde: