Bureakrati bremser pensionisters deltidsarbejde

Slettet Bruger,

11/07/2007

Tusinder af pensionister er klar til at deltidsjobbe, men bremses af indviklede regler og bureaukrati, skriver Metroexpress i dag. Hos Ældre Sagen får man ofte får henvendelser fra pensionister, der ikke kan finde rundt i regeljunglen.

"Hvis man tjener ret meget ved siden af, bliver der trukket i pensionen, men der er forskellige regler for forskellige ordninger, og nogle gange kan det faktisk være en dårlig forretning at tage et job. Det er ikke til at vide på forhånd. Det er ulogisk, bureaukratisk og dumt," siger Käte Larsen, der er socialrådgiver i foreningen.

Hun fortæller at de fleste løber sur i systemet og ender med at droppe deltidsplanerne. Ældre Sagen har derfor rettet henvendelse til regeringen i håb om mindre rigide regler.

Arbejdsgiverorganisationen HTS, hvis virksomheder inden for handel, transport og service er blandt de, der har vanskeligheder med at få nok arbejdskraft, støtter op om Ældre Sagen.

"Der er efterhånden temmelig store problemer inden for transport- og servicesektoren, og det er mit klare indtryk, at virksomhederne er klar til at indrette job på de ældres præmisser, hvis bare de kan få løst nogle af alle de opgaver, der ligger og venter. De mangler bare nogle ansøgninger," udtaler Lars Storr-Hansen, afdelingschef i HTS.

[email protected]Kilde: