Brugerbetaling skræmmer elever væk fra Ritts røde skole

Før aftenens første møde i Ritt Bjerregaards fraktion, Den Røde Skole, har deltagerne allerede fået deres første lektion i solidaritet

Slettet Bruger,

31/01/2008

Før aftenens første møde i Ritt Bjerregaards fraktion, Den Røde Skole, har deltagerne allerede fået deres første lektion i solidaritet. Der er nemlig brugerbetaling for at gå i lære hos Ritt, og det har fået et større antal socialdemokrater til at melde sig ud, beretter Berlingske Tidende.

Med Den Røde Skole håber Ritt Bjerregaard at trække Socialdemokratiet i en mere venstreorienteret retning, og det vil sikkert være svært at finde en deltager, der går ind for øget brugerbetaling i det offentlige. Det må derfor have været noget af et chock for de skoleklare socialdemokrater, da der dumpede et girokort på 175 kr. ind ad brevsprækken. Det var det i hvert fald for Søren Jessen fra Frederiksberg.

"Jeg meldte mig glad og frejdig til Den Røde Skole, men det er lidt krydret, at man ligefrem skal lægge en halv dagsløn til den her gruppe. Hvis man kalder noget for en skole, så bør det vel være gratis. Det er jo en værdi, vi har kæmpet for gennem tiderne," siger Søren Jessen til Berlingske Tidende.

Skolegang på spisested
Diana Kofod, der er organisationssekretær i København og en af de ansvarlige for arrangementet, bekræfter, at brugerbetalingen har skræmt en del af deltagerne væk. Ud af 370 tilmeldte har kun 200 meldt tilbage, efter girokortet blev sendt ud, siger hun.

Hun forklarer, at det på grund af en uventet stor tilstrømning har været nødvendigt at henlægge skolegangen til et spisested på Amager. På trods af hvad nogle af medlemmerne ser som en pebret pris, påpeger Diana Kofod, at gebyret ikke engang dækker leje af lokaler, og at den røde undervisning således ikke er en pengemaskine.

Antorini: Intet luskeri
Partiets uddannelsesordfører, Christine Antorini, ser ikke noget modsætningsforhold mellem Socialdemokraternes støtte til offentligt finansieret skolegang og brugerbetaling i Den Røde Skole.

"Ja, vi går ind for fri skolegang, og det her er, så vidt jeg kan vurdere, ikke en privatskole, der lusker sig ind ad bagvejen, for så ville uddannelsesordføreren virkelig have rejst sig på bagbenene. Men synes man, det er dyrt, kan man jo i stedet lade sig inspirere. I indre by regner vi med at lave en aftenskole, og den er gratis, men den kommer nok ikke til at hedde Den Røde Skole," siger Christine Antorini til Berlingske Tidende.

[email protected]

Kilde: