Britisk uenighed over stamcelleforskning

Det er ikke altid nemt for forskere at få fat i menneskelige æg til brug for stamcelleforskning i kure mod f

Slettet Bruger,

23/03/2008

Det er ikke altid nemt for forskere at få fat i menneskelige æg til brug for stamcelleforskning i kure mod f.eks. muskelsvind og Alzheimers. Derfor har den engelske regering fremlagt et forslag, der skal gøre det muligt for forskere i stedet at anvende dyreæg og skabe celler, der vil bestå af 99% menneskeligt materiale. De såkaldte hybridembryoer.

Nu har den katolske kirke i Storbritannien indledt en kampagne mod loven, som den ifølge lederen af den katolske kirke i Skotland, kardinal Keith O'Brien, opfatter som en "uhyrlighed". Det beretter den britiske avis The Guardian.

Lovforslaget har været kendt længe og har været sendt til høring i den britiske befolkning, men i påsken har et nyt aspekt i forbindelse med lovforslaget skabt debat i befolkningen og det britiske parlament. Premierminister Gordon Brown har nemlig meldt ud, at medlemmerne af hans parti, Labour, kan bliver beordret til at stemme for loven og ikke efter deres egen samvittighed.

Det kan give problemer for især katolske medlemmer af regeringen, der tæller tre ministre og en lille håndfuld menige medlemmer af parlamentet, og kunne lede til et oprør i Labour-partiet.

Den konservative leder David Cameron har givet sine medlemmer friheden til at stemme efter deres egen samvittighed.

[email protected]

Kilde: