Brian Mikkelsen: Jeg kan ikke lægge afstand til politiet p.g.a. tv-optagelser

Justitsminister Brian Mikkelsen vil ikke forholde sig til en episode, hvor en ung kvinde under rydningen af Brorsons Kirke natten til torsdag blev ...

Slettet Bruger,

14/08/2009

Justitsminister Brian Mikkelsen vil ikke forholde sig til en episode, hvor en ung kvinde under rydningen af Brorsons Kirke natten til torsdag blev slået med knippel af en betjent, skriver dr.dk.

Liberal Alliances leder Anders Samuelsen truer ellers ministeren med et mistillidsvotum, hvis ikke han tager afstand fra episoden. Ifølge Anders Samuelsen handler det om borgernes retssikkerhed.

"Så tror jeg Anders Samuelsen har misforstået retssikkerhedsbegrebet. Jeg er ikke sådan en diktator, der kan sidde og ud fra tv-klip afgøre, om det er rigtigt eller forkert," siger Brian Mikkelsen til Radioavisen.

Justitsministeren vil dog gerne tage afstand fra demonstranternes opførsel:

"Hvor de jo angreb politiet, forsøgte at forhindre politiets arbejde. Vi har nogle love og nogle regler i det her samfund. Dem må man overholde, og man kan ikke efter forgodtbefindende plukke ned, hvilke love og regler man synes er bedre end andre," siger Brian Mikkelsen.

Anders Samuelsen har ikke tænkt sig at lade sagen hvile.

"Hvis vi har de afgørende mandater efter næste valg, og Brian Mikkelsen ikke har taget klart afstand fra det her, kan han ikke være minister," siger Anders Samuelsen til Radioavisen.

[email protected]

Kilde: