Borgmester tør ikke fjerne graffiti

Slettet Bruger,

01/06/2007

Københavns teknik- og miljøborgmester, Klaus Bondam (R), vil ikke sørge for at al den graffiti, som er blevet malet på Nørrebro som støtte til Ungdomshuset, bliver fjernet. Han er simpelthen bange for konsekvenserne.

"Situationen på Nørrebro er stadig følsom. Ungdomshuset er væk, men det er folks følelser ikke, og derfor risikerer man, at det sætter gang i nye uroligheder, hvis vi fjerner al grafitti lige nu. Vi må erkende, at nogle mennesker har det svært, med det der er sket," siger Klaus Bondam til Jyllands-Posten i dag, og det er ikke beboerne på Nørrebros følelser han hentyder til.

Hærværket på Nørrebro og i resten af København har ellers været omfattende, siden de autonome blev smidt ud af det besatte hus på Jagtvej 69 den første marts i år. Og selvom om beboerne har været meget igennem med vold, gadekampe og omfattende hærværk på biler og bygninger, skal de altså ikke regne med at få deres bydel rengjort lige med det samme.

Formanden for Nørrebro Handelsestandforening, Johnny Beyer forstår ikke borgmesterens begrundelse:

"Vi butiksejere har forlængst skiftet vores knuste ruder, og jeg mener, det er kommunens ansvar at fjerne grafitti så hurtigt som muligt. Sagen er slut, huset er væk, og jeg tror ikke, det vil give spor anledning til ballade, hvis man fjerner grafitti," siger han.

Politisk uenighed
Venstres medlem af teknik- og miljøudvalget, Jesper Schou Hansen, forstår heller ikke borgmesterens argument.

"Jeg tror ikke de unge er så dumme, at de laver ballade, fordi man vasker deres tags (grafittitegn, red.) af murene," siger han til Jyllands-Posten og bakkes op af Danske Folkepartis Karin Storgaard:

"Man bør ikke lade står til bare fordi de unge er vrede. Tænk hvis man tillod alle vrede mennesker at lave hærværk," siger DF'eren.

Socialdemokratiets Johannes Nymark ser imidlertid intet forkert i Bondams strategi:

"Vi kan vel godt leve et halvt år længere med den grafitti. Man kan jo bare begynde et andet sted i byen, for der er jo nok at tage fat på."

bach

Kilde: