Borgerrepræsentationen vil afskaffe frit skolevalg i København

Det skal ikke længere være muligt for forældre i København at vælge en folkeskole til deres barn, som ligger uden for det lokalområde, de bor i

Slettet Bruger,

02/05/2008

Det skal ikke længere være muligt for forældre i København at vælge en folkeskole til deres barn, som ligger uden for det lokalområde, de bor i. Det mener et flertal af politikerne i Københavns Borgrepræsentation ifølge Berlingske Tidende. Indskrænkningen af det frie skolevalg skal ske for at sikre en blandet elevsammensætning på skoler i de områder, hvor der i dag er en meget høj andel af elever med indvandrerbaggrund, mener partierne.

"Hvis vi skal have en reel folkeskole, skal alle i lokalområdet være repræsenteret. Integrationen lykkes kun, hvis forældre ikke flygter fra den lokale folkeskole, fordi den er for dårlig," siger Socialdemokraternes medlem af Børne- og Ungdomsudvalget, Jan Andreasen, til Berlingske Tidende.

Synspunktet får støtte fra de Radikale og også Venstre på rådhuset: "Vi foreslog faktisk det samme i Venstre for omkring fire år siden, så den er jeg helt med på," siger kultur- og fritidsborgmester Pia Allerslev.

For at forslaget kan gennemføres, skal der imidlertid først søges om dispensation til at suspendere det frie skolevalg i København i Undervisningsministeriet.

I Forældreorganisationen Skole og Samfund mener man ikke, at forslaget vil føre til bedre integration, men i stedet bare gøre søgningen til privatskolerne større.

"Vi har en meget høj privatskolesøgning, og den risikerer vi bare bliver endnu højere med det her forslag. Jeg tror ikke, der er nogen nemme veje til integration, heller ikke med tvang," siger formanden for Skole og Samfund, Thomas Damkjær Petersen, til Berlingske Tidende.

[email protected]

Kilde: