Borgerne vil gerne have kontrol af offentligt ansattes arbejde

Slettet Bruger,

19/12/2007

Det er helt naturligt, at offentlige institutioner løbende kontrolleres og evalueres - i hvert fald hvis man spørger borgerne i Region Hovedstaden. Helt præcist svarer knap 70 pct. af de adspurgte borgere i Hovedstadsområdet "ja" til, at det er i orden, at der stilles krav om målbare resultater og effektiviseringer i f.eks. børnehaver, folkeskoler og universiteter. Det viser en undersøgelse foretaget af Epinion for Dansk Industri.

"Det er godt at se, at borgerne i Hovedstadsområdet bakker så helhjertet op bag at sikre, at offentlige virksomheder drives så effektivt som muligt. En forudsætning for at vore virksomheder kan klare sig i den internationale konkurrence er, at de får den bedst mulige offentlige service, for de penge de betaler i skat. Her er løbende tæt kontrol og opfølgning afgørende," siger formanden for DI Hovedstaden, Claus Spiegelhauer.

Undersøgelsen kommer på et tidspunkt, hvor der er en intensiv diskussion om det hensigtsmæssige i løbende målinger af offentlige institutioner. Bl.a. har partier som de Radikale og Ny Alliance det synspunkt, at man skal vise de offentligt ansatte mere tillid i stedet for at kontrollere deres arbejde. Men det er en forfejlet politik, mener DI.

"Grundlæggende er det sundt med kontante krav og løbende opfølgning. I den private sektor er det afgørende for ens virksomheds succes, at man hele tiden måler, hvor god man er til sit arbejde og konstant tager op til revurdering, om man kan gøre det bedre. Det bør man fra politisk side huske på under de igangværende forhandlinger," siger Claus Spiegelhauer.

[email protected]

Kilde: