Borgerlige vil lukke nyt autonomhus igen

Slettet Bruger,

28/11/2007

Socialdemokraterne, de Radikale, SF og Enhedslisten nåede i går frem til en hensigtserklæring om et nyt autonomhus i København. Men står det til de borgerlige i kommunen, så får huset en kort levetid. Kommer de til magten efter næste kommunalvalg om to år, vil de fluks sætte en stopper for huset. Det skriver Nyhedsavisen.

"Vi ville da opløse aftalen, for den overholder ikke de krav, vi ellers stiller til alle mulige andre mennesker," siger Leslie Arentoft (V), medlem af Kultur- og Fritidsudvalget i København, til Nyhedsavisen.

De unge venstreorienterede i den såkaldte ungdomshusbevægelse opfylder nemlig ikke to centrale krav for tildeling af offentlige støttekroner, siger han. Dels kan man næppe forvente, at de ikke bruger huset til politisk forkyndelse, og dels er huset ikke åbent for alle.

"Prøv at gå ind i ungdomshuset med en McDonalds-pose under armen, så bliver du jo smidt ud på røv og albuer," siger Leslie Arentoft.

Hans konservative kollega i Borgerrepræsentationen, Mogens Lønborg, er enig. Uanset hvor pænt, man måtte opføre sig i et nyt autonomhus, så er man belastet af sin fortid.

"Dem, jeg skal lave en aftale med, skal ikke have haft noget med det her at gøre. Jeg skal ikke lave aftaler med folk, der har kastet med brosten. Så enkelt er det," fastslår Mogens Lønborg.

Socialdemokratisk kritik
Også i egne rækker møder Ritt Bjerregaard kritik af sin eftergivenhed over for det venstreradikale miljø i København. Den førende socialdemokratiske blogger og kommentator i Nyhedsavisen, David Troels Garby, skriver om aftalen på sin blog, dansk-politik.dk.

"Det er utroligt, at man i flere omgange kan få lov at rasere en bydel for derefter at love, at man lader være, hvis man får et hus. Den slags kaldes almindeligvis afpresning, og det viser vel bare, at volden har sejret. Jeg indrømmer gerne, at jeg er skuffet over Ritts knæfald for de autonome tosser. Jeg troede faktisk, hun var mere mandfolk end som så. Åbenbart ikke," lyder det fra David Troels Garby.

Den endelige accept af et nyt autonomhus kan forventes på Borgerrepræsentationens møde den 13. december.

[email protected]

Kilde: