Borger blev svigtet af kommunen - tog selv geværet i brug

Når kommunen svigter, kan det blive nødvendigt selv at gøre det beskidte arbejde

Slettet Bruger,

10/04/2008

Når kommunen svigter, kan det blive nødvendigt selv at gøre det beskidte arbejde. Det måtte 24-årige Thomas Rønhoff sande, da den kommunale rottefænger opfordrede ham til selv at skyde de rotter, han havde fundet i sit køkken. Det beretter Jyllands-Posten.

Borgere med rotter må ikke hyre en privat skadedyrsbekæmper, men skal ifølge loven først have besøg af kommunens rottefænger. I Thomas Rønhoffs tilfælde var der kort ventetid, men til gengæld havde rottefængeren kun taget en enkelt rottefælde med. Han anbefalede Thomas Rønhoff selv at skyde de resterende rotter.

"Køkkenet var smurt ind i rotteblod"
Som sagt, så gjort. Thomas Rønfhoff fik sin vicevært, Mikkel Schou, til at komme med et luftgevær og skyde rotterne i køkkenet.

"Køkkenet var smurt ind i rotteblod. Rotten var gledet ned på gulvet og havde trukket et langt blodspor efter sig hele vejen ned af køleskabet. Den lå på gulvet og flød i en blodpøl," siger fortæller han til Jyllands-Posten.

Og de er ikke de eneste, der selv må gøre det arbejde, kommunen ellers skulle tage sig af. Private skadedyrsbekæmpere i Århus siger, at de bestormes af borgere, der er utilfredse med kommunens indsats på området. Klagerne går på, at de kommunale rottefængere er for lang tid om at reagere på henvendelserne, og at de ikke tager nok rottefælder med til at klare problemet.

Må ikke hyre private
De private skadedyrsbekæmpere er godt trætte af, at de ikke må rykke ud, før den kommunale rottefænger har været på besøg.

"Det er grotesk, at folk ikke straks må betale sig fra rottebekæmpelsen, når de nu gerne vil," siger Michael Hougaard, indehaver af Chrisal.

Århus Kommune har dog ikke noteret sig en stigning i antallet af utilfredse borgere.

"Vi har ikke modtaget flere klager, end vi plejer," siger Lene Nørskov, der er ansvarlig for rottebekæmpelsen i kommunen.

Trætte af kommunen
Thomas Rønfhoff og hans vicevært er imidlertid ikke i tvivl om, hvad de vil gøre, hvis rotterne vender tilbage.

"Vi gider simpelthen ikke have mere med kommunen at gøre. Fra nu af gider vi da ikke melde, hvis vi får rotter igen. Så klarer vi det da bare selv i stedet," siger Mikkel Schou til Jyllands-Posten.

[email protected]

Kilde: