Bondam truer staten med retssag

Slettet Bruger,

08/12/2007

Miljøordførerne fra Venstre og de Konservative annoncerede i går, at de er villige til at bruge det såkaldte landsplansdirektiv, der giver Folketinget ret til at overtrumfe landets kommunalbestyrelser i sager af "større betydning". Direktivet skal bruges til at sikre parkeringspladser under det nye skuespilshus i København. Men truslen om at tage direktivet i brug, får københavns miljø- og teknikborgmester, den radikale Klaus Bondam, til at fremsætte en modtrussel, skriver Politiken.

"Hvis det ender med et landsplandirektiv, vil vi overveje, om vi skal prøve afgørelsen af i en retssag," siger Bondam til Politiken.

Noget af dagen i går var et politisk flertal langt væk. Da ønskede Dansk Folkepartis miljøordfører Jørn Dohrmann nemlig ikke at støtte V og K's ønske om at bruge direktivplanen. Men så ændrede han mening.

"Hovedessensen er, at Københavns Kommune skal leve op til den aftale, der tidligere er indgået. Det må vi snakke med dem om, og det er for tidligt at snakke om et landsplandirektiv. På den anden side, hvis Klaus Bondam og co. bliver ved at stå så stejlt og bare står og råber ud over kanalen, kan det ende med, at vi tager over, og så er det os, der bestemmer, hvad der skal være rundt, og hvad der skal være firkantet," udtalte Dohrmann sent på dagen.

Dobbelt kovending med fuld skrue
Dohrmann er dog ikke den eneste, der har ændret mening i sagen. Københavns Kommune indgik i 2001 en aftale med staten om, at der skulle bygges et P-hus tæt på det kommende Skuespilshus.

"Forudsætningen for den aftale var, at man blev nødt til at få indtægter for at betale for en bro til Operaen. Den bro har A. P. Møller nu været så generøs at forære byen, og derfor er der ikke længere grund til at bygge en p-kælder," forklarer Klaus Bondam om den københavnske kovending.

[email protected]

Kilde: