Boliger står tomme af frygt for udlejningsregler

Andelen af boligsælgere, der gerne vil leje deres bolig ud, mens de venter på et salg, er faldende, viser en rundspørge hos landets største interne...

Slettet Bruger,

24/09/2009

Andelen af boligsælgere, der gerne vil leje deres bolig ud, mens de venter på et salg, er faldende, viser en rundspørge hos landets største internetside for lejeboliger, Boligportal.dk. Det skriver Ritzaus Bureau.

For 10 måneder siden svarede knap 23 procent, at de var udlejere, fordi de ikke kunne få deres bolig solgt. I dag er det kun 16 procent.

Forklaringen er ifølge Henrik Løvig fra Boligportal.dk, at en række sager, hvor private udlejere har fået en ubehagelig overraskelse fra Huslejenævnet, har skræmt folk fra at leje boligen ud.

"Private udlejere er blandt andet blevet tvunget til at sætte huslejen så meget ned, at de ikke kan få dækket deres udgifter. Sådanne sager kan virke afskrækkende på boligsælgere, der overvejer at leje deres bolig ud under salg," siger Henrik Løvig til Ritzau.

Professor Hans Henrik Edlund fra Handelshøjskolen Aarhus Universitet har ved flere lejligheder advaret boligsælgere om faldgruberne ved at udleje under salg.

"De har en ekstra bolig, som de ikke kan komme af med, og så må de enten sluge et stort økonomisk tab eller få en lejer ind. Og det sidste er ikke altid sjovt, hvis man ikke garderer sig ordentligt mod faldgruberne," siger Hans Henrik Edlund til Ritzau.

[email protected]

Kilde: