Bogliberaliseringen der begyndte at virke

Slettet Bruger,

16/10/2007

Der er dømt åben priskrig på den afdøde svenske krimiforfatter Stieg Larssons sidste bog "Luftkastellet der blev sprængt". Bilka har med stor iver kastet sig ind så bogmarkedet og kan nu tilbyde tredje bind i serien om journalisten Mikael Blomkvist og hans lettere outrerede veninde Lisbeth Salander til 85 kroner i deres netboghandel. Det skriver jp.dk.

Dermed fortsætter den nedadgående prisspiral for bogen, der ved sin udgivelse var sat til 299 kroner. Bilka kappedes længe med Saxo´s internetboghandel og fik i fredags prisen presset ned i 95 kroner. Da de to lørdag nåede op på et leje på henholdsvis 159 og 169 kroner, så Gyldendal sit snit til at prissætte bogen til 89 kroner mandag. En pris, som Bilka altså netop går under i dag.

"Luftkastellet der blev sprængt" er dermed den første bestseller, der på denne måde bliver genstand for priskrig. Normalt har boghandlere ingen problemer med at sælge de mest populære bøger til den fulde pris.

Første oplag af bogen på enorme 110.000 eksemplarer var allerede væk hos distributøren, dagen efter den kom i handlen og forlaget Modtryk har bestilt 55.000 eksemplarer mere, og de forventes fremme i slutningen af måneden.

Hvis man vil have bogen til 28,4 procent af den vejledende pris, skal man derfor være indstillet på at vente et par uger med læse den. Kan man ikke vente så længe fås den fortsat hos de fleste almindelige boghandlere til mellem 149 og 299 kroner.

[email protected]


Kilde: