Bin Laden truer med hævn for tegninger

På en ny lydoptagelse true al Queda-lederen, Osama bin Laden, hele EU med straf for genoptrykningen af Muhammed-tegningerne

Slettet Bruger,

20/03/2008

På en ny lydoptagelse true al Queda-lederen, Osama bin Laden, hele EU med straf for genoptrykningen af Muhammed-tegningerne. Det beretter Reuters.

Han konkretiserer ikke truslerne, men beskylder tegningerne for at være et led i et korstog, som også paven skulle være involveret i.

"Jeres offentliggørelse af disse tegninger - en del at et nyt korstog, i hvilket Vatikanets pave har en vigtig rolle - er en bekræftelse fra jer af, at krigen fortsætter," siger den saudiskfødte terrorist og henvender sig til "de intelligente i EU".

Beskeden var den første fra bin Laden siden han den 29. november sidste år, opfordrede Europa til at stoppe samarbejdet med USA i Afghanistan.

Vil angribe i Europa
Ifølge tidligere bin Laden efterforsker hos CIA, Michael Scheuer, kan Europa vente sig en angreb fra al Queda i den nærmeste fremtid.

"Det er kun ildevarslende, når han siger 'lyt ikke til vores ord, se på vores handlinger' ... det betyder helt klart, at det er deres intention at angribe i Europa," siger han til Reuters.

Terrorekspert Lars Erslev Andersen vurderer overfor TV 2 News, at terrortruslen mod Danmark ikke nødvendigvis er blevet større på grund af Osama bin Ladens seneste udmelding

"Det er ikke første gang bin Laden udtaler sig om Muhammed-tegningerne, og hans holdning har været kendt længe," siger han.

Se hele beskeden fra Osama bin Laden:


[email protected].

Kilde: