Bildt kritiserer Putins Rusland

Der bliver ikke lagt fingre imellem i Carl Bildts kritik af den retning, som Rusland har bevæget sig i under præsident Putin

Slettet Bruger,

02/01/2008

Der bliver ikke lagt fingre imellem i Carl Bildts kritik af den retning, som Rusland har bevæget sig i under præsident Putin. I et debatindlæg i Dagens Nyheter beskriver den svenske udenrigsminister den russiske udvikling som autoritær og udtrykker håb om, at en voksende middelklasse vil presse Rusland i en bedre retning.

"Rusland kan ikke fortsætte de seneste års udvikling i tydelig autoritær retning, hvis man oprigtigt vil have et moderne sammenhold og en moderne økonomi. På langt sigt vil en hurtigt voksende mellemklasse kræve en retsstat, også i Rusland, og selv i Kreml må man før eller senere indse, at man skyder sig selv i foden med den politik, man har ført mod blandt andet Georgien og Estland," skriver Carl Bildt i Dagens Nyheter.

Præsident Vladimir Putin har en fortid som KGB-agent og hans regering er blevet kritiseret for chikane af oppositionspartier under det nyligt overståede parlamentsvalg. Putin kan dog ikke genopstille til præsidentvalget til marts, og Bildt håber, at en ny russisk ledelse kan åbne for nye samarbejdsmuligheder.

[email protected]

Kilde: