Politiets besked til voldsoffer: Gå hjem og sov

Natten til fredag blev den 20-årige Kristian Madsen fra Rørvig overfaldet foran et diskotek i Nykøbing Sjælland

Slettet Bruger,

22/04/2008

Natten til fredag blev den 20-årige Kristian Madsen fra Rørvig overfaldet foran et diskotek i Nykøbing Sjælland.

Efterfølgende truede gerningsmændene ham med bank, hvis han meldte dem til politiet, men Kristian trodsede truslerne og ringede til politiet. Fra politiet lød, ifølge Kristian Madsen, imidlertid beskeden: "Gå hjem og sov eller kør til Roskilde", hvis du vil anmelde overfaldet. Det skriver Holbæk Amts Venstreblad.

Hun lød meget træt, fortæller Kristian Madsen om politibetjenten i telefonen og fortsætter:

"Vi får at vide, at politiet ikke har mandskab til at komme til Nykøbing," siger han til Holbæk Amts Venstreblad.

Jane Madsen, hans mor, sad ved siden af ham i bilen, da han ringede til politiet:

"Det er rystende. Jeg er chokeret over den besked. Jeg kan godt forstå, at nogle opgiver at ringe til politiet. Jeg føler, at retssikkerheden er lig nul. Kristian er blevet overfaldet og truet, og så kan vi ikke engang anmelde det til politiet. Jeg er glad for, at vi skulle til Jylland her i weekenden," siger Jane Madsen.

Især er hun forarget over behandlingen, fordi de gerningsmænd, som smadrede en flaske i hovedet på Kristian under et slagsmål mellem to grupper i nattelivet, fulgte efter ham til skadestuen. Og på sygehuset i Holbæk trude de ham med bank, hvis han gik til politiet.

Henrik Mikkelsen, chef for lokalpolitiet, har ansvaret for bemandingen på lokalpolitistationerne efter politireformen:

"Som udgangspunkt vil vi normalt optage anmeldelsen over telefonen og så reagere derfra. Og særligt når gerningsmændene følger efter dem til Holbæk. Men jeg forstår det ikke. Jeg kan ikke udtale mig om sagen, når jeg ikke kender den," siger Henrik Mikkelsen til Holbæk Amts Venstreblad.

[email protected]

Kilde: