Bernstein undsiger politikerne: Der er ingen kreditklemme

Mens politikere i både regeringen og opposition kappes om, hvem der kan gøre mest for at give skattekroner til virksomheder, som angiveligt ikke ka...

Slettet Bruger,

14/08/2009

Mens politikere i både regeringen og opposition kappes om, hvem der kan gøre mest for at give skattekroner til virksomheder, som angiveligt ikke kan låne hos bankerne til sunde investeringer, så undsiger nationalbankdirektør Nils Bernstein dem alle: Der er slet ikke nogen kreditklemme, lyder det fra ham i Berlingske Tidende.

"Jeg er sikker på, at der er eksempler på, at sunde virksomheder har fået nej til et lån. Men når vi ser på det samlede billede af udlånssituationen og sammenholder det med konjunktursituationen, kan vi ikke påvise en alvorlig kreditklemme i den forstand at sunde levedygtige virksomheder får nej til lån i et omfang, der selvstændigt dæmper konjunkturforløbet," siger Nils Bernstein.

Regeringen har været fremme med et forslag om at bruge 5 mia. kr., der fokuserer på udvidede eksportkreditter og bedre kautionsmuligheder for erhvervslivet. Socialdemokraterne har overtrumfet med et forslag om at bruge 50 mia. kr. på at oprette en statsbank, der skal låne ud til virksomhederne.

[email protected]

Kilde: